„AVAR AJKA” Városgazdálkodási és Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Házhoz menő szelektív gyűjtés


2016 első féléve komoly fejlesztést hozott a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerébe, amely mára gyűjtőkörzetünk 48 településén, megközelítőleg 20.000 háztartás számára tettük elérhetővé a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésbe való bekapcsolódás lehetőségét.
Ajka város kertvárosi részeiben lakó ügyfeleink által már jól ismert és szívesen használt házhoz menő szelektív gyűjtés során, már a keletkezés helyén, a háztartásokban elkülöníthető a hasznosítható hulladék az egyéb települési hulladéktól. Az ilyen módon gyűjthető papír, műanyag, fém csomagolási hulladékok, az üveg kivételével, vegyesen kerülhetnek az általunk biztosított külön kuka-edénybe. Az így összegyűlő hulladékot havonta egyszer, külön járatba szervezett gyűjtőautónk összeszedi és telephelyünkön lévő hulladékválogató csarnokba szállítja. Itt munkatársaink a különböző hulladékfrakciókat szétválogatják és bálázzák. Ezek az egynemű hulladékot tartalmazó bálák kerülnek hasznosítóhoz. Az így befolyt összegek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás költségeit csökkentik.
Erre a célra a szelektív gyűjtésben részt venni kívánó ingatlanhasználók részére 1 darab edényt térítésmentesen biztosítunk, és az edények ürítése is térítésmentesen történik. Tapasztalataink szerint, a hasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésével azon ingatlanhasználók foglalkoznak szívesen, akik környezettudatos és felelős hulladékgazdálkodásuknak bizonyságul, érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek és nincs felhalmozott díjhátralékuk. Ezért a szelektív kuka átvételének lehetőségét a már szerződött ügyfeleinknek tudjuk biztosítani.


A házhoz menő szelektív gyűjtés rendszeréhez a későbbiek során is lehet csatlakozni, ezzel kapcsolatos információkért keresse Ügyfélszolgálatunkat a 06-88/748-038 telefonszámon nyitvatartási időben.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és a vegyes hulladék gyűjtés rendjét tartalmazó hulladéknaptárt elérheti az adott település nevére kattintva:

Adorjánháza, Ajka, Apácatorna, Bakonyjákó, Bakonypölöske, Bodorfa, Borszörcsök, Csögle, Dabrony, Dáka, DevecserDöbrönte, Egeralja, Farkasgyepű, Ganna, Gyepükaján, Halimba, Iszkáz, Kamond, Karakószörcsök, Kerta, Kisberzseny, Kiscsősz, Kislőd, Kispirit, Kolontár, Külsővat, Magyarpolány, Marcalgergelyi, Nagyalásony, Nagypirit, Nemeshany, Nemesszalók, Németbánya, Noszlop, Nyárád, Nyirád, Oroszi, Öcs, Pápadereske, Pápasalamon, Pusztamiske, Somlóvecse, Szőc, Tüskevár, Úrkút, Vid, Vinár