Pályázat

szechenyi 2020 300

Fenntartható városi környezet elősegítése Ajka városában

A támogatás összege: 1.500.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

Tájékoztatás

figyelem s
A hulladékgazdálkodást érintő jogszabályi változások miatt honlapunk folyamatos fejlesztés alatt áll.

A naprakész információkért kérjük, egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal!

Szíves megértésüket köszönjük!

„AVAR AJKA” Városgazdálkodási és Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív szigetek


Az „AVAR AJKA” Nonprofit Kft. 2006 óta, gyűjtőkörzetünk csak nem 22.000 háztartása számára biztosítsa a csomagolási hulladékok anyagfajták szerinti különválogatását és elhelyezési lehetőségét a szelektív gyűjtőszigeteken.
Az Észak-balatoni Regionális Hulladékkezelési ISPA Programban foglaltaknak megfelelően Társaságunk jelenleg 96 szelektív hulladékgyűjtő szigetet működtet 48 településen. A gyűjtőszigetek konténereibe csomagolási papír, műanyag és üveg hulladékokat helyezhetik el a konténereken látható feliratoknak megfelelően.

Házhoz menő szelektív gyűjtés

2016 első féléve komoly fejlesztést hozott a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszerébe, amely mára gyűjtőkörzetünk 48 településén, megközelítőleg 20.000 háztartás számára tettük elérhetővé a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésbe való bekapcsolódás lehetőségét.

Ajka város kertvárosi részeiben lakó ügyfeleink által már jól ismert és szívesen használt házhoz menő szelektív gyűjtés során, már a keletkezés helyén, a háztartásokban elkülöníthető a hasznosítható hulladék az egyéb települési hulladéktól. Az ilyen módon gyűjthető papír, műanyag, fém csomagolási hulladékok, az üveg kivételével, vegyesen kerülhetnek az általunk biztosított külön kuka-edénybe. Az így összegyűlő hulladékot havonta egyszer, külön járatba szervezett gyűjtőautónk összeszedi és telephelyünkön lévő hulladékválogató csarnokba szállítja. Itt munkatársaink a különböző hulladékfrakciókat szétválogatják és bálázzák. Ezek az egynemű hulladékot tartalmazó bálák kerülnek hasznosítóhoz. Az így befolyt összegek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás költségeit csökkentik.
Erre a célra a szelektív gyűjtésben részt venni kívánó ingatlanhasználók részére 1 darab edényt térítésmentesen biztosítunk, és az edények ürítése is térítésmentesen történik. Tapasztalataink szerint, a hasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésével azon ingatlanhasználók foglalkoznak szívesen, akik környezettudatos és felelős hulladékgazdálkodásuknak bizonyságul, érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek és nincs felhalmozott díjhátralékuk. Ezért a szelektív kuka átvételének lehetőségét a már szerződött ügyfeleinknek tudjuk biztosítani.

A házhoz menő szelektív gyűjtés rendszeréhez a későbbiek során is lehet csatlakozni, ezzel kapcsolatos információkért keresse Ügyfélszolgálatunkat a 06-88/748-038 telefonszámon nyitvatartási időben.

Elektronikai hulladékok átvétele

Az elektronikai hulladékok átvételét a lakosság részére, háztartásonként évente kétszer, maximum 300 kg/év mennyiségig, díjmentesen biztosítjuk hulladékudvarunkban munkanapokon 07:00 és 13:00 óra között.
A díjmentes átvétel kizárólag az ép és sérülésmentes állapotú elektronikai és elektromos berendezésekre vonatkozik, és azon ügyfeleink részére tudjuk biztosítani, akik nyilvántartásunkban szerződött partnerként szerepelnek, és nincs hulladékgazdálkodási díjhátralékuk.

Hulladékudvar: Úrkúti út, 039 hrsz.

Fenti helyszínen az „Avar Ajka” Nonprofit Kft. dolgozói az oda eljuttatott, meghibásodott vagy feleslegessé vált elektronikai berendezéseket a fenti feltételek mellett térítésmentesen átveszik.

A leadható hulladékok:
Háztartási gépek (pl. mosógép, villanytűzhely, ventilátor, hűtőgép, fagyasztó, vasaló, mikrohullámú sütő, hajszárító, porszívó, kenyérpirító stb.).
Szórakoztató elektronikai cikkek (pl. TV, rádió, videomagnó, hangszóró, mobiltelefon, távirányító stb.).
Információs és távközlési berendezések (pl. számítógép, írógép, nyomtató, monitor, telefon, diktafon stb.).
Világítótestek, játékok (pl. lámpa, elemlámpa, villanymozdony, kisautó modell, zenélő játék stb.).
Barkácsgépek (pl. varrógép, elektromos fűnyíró, fűrész, fúrógép, búvárszivattyú stb.).

Célunk, hogy az elektronikai hulladékok útmenti árkok, erdőszélek helyett szakszerű kezelésre feldolgozóhoz, újrahasznosítóhoz kerüljenek.
Kérjük, hogy az e-hulladékokat egészben, nem szétbontva szíveskedjenek leadni, a díjmentes átvételt csak ebben az esetben tudjuk biztosítani!

Gumiabroncs átvétel

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az „AVAR AJKA” Nonprofit Kft. az Úrkúti úti hulladékudvarban munkanapokon, hétfőtől péntekig 07:00 - 13:00 között átveszi a magánszemélyek személyautó gumiabroncs hulladékát, éves szinten 4 darabot háztartásonként térítésmentesen.

Ezen mennyiség felett az átvételt díj ellenében tudjuk biztosítani. Hulladékudvari átvételi díjaink megtekinthetőek honlapunk főoldalán a Hasznos linkek - Díjak alatt.
Az utóbbi időben sajnos városunk környékén is egyre több helyen (útmenti árkokban, erdőszéleken) találkozunk illegálisan lerakott kisebb-nagyobb gumiabroncs halmokkal.

Kérjük Önöket, hogy az illegális lerakás helyett ezt a megoldást válasszák! Köszönjük!

 

Zöld hulladék begyűjtése


Az „AVAR AJKA” Nonprofit Kft. lehetőséget biztosít a háztartásokban időszakosan keletkező kertihulladék (pl.: fű, falevél, ágak, lomb) külön zsákban történő gyűjtésére és elhelyezésére is.

Ennek igénybevételéhez a megfelelő felirattal ellátott barna színű, 120 literes zsákokat lehet megvásárolni a Szent István utca 1/A. szám alatti Ügyfélszolgálatunkon, amelynek aktuális ára a főoldalon a Hasznos linkek - Díjak között megtalálható.

A zsák megvásárlásával a begyűjtés, szállítás és ártalmatlanítás költségei megfizetésre kerülnek.

Kérjük Önöket, hogy a lakhelyüknek megfelelő, települési hulladék gyűjtési napon a zsákokat reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni a kukák mellé, amit a munkatársaink elszállítanak. Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag az általunk értékesített, emblémával ellátott zsákokban kihelyezett hulladék begyűjtése történik meg, az ettől eltérő zsákokat, valamint a kukák mellé kihelyezett egyéb hulladékot nem áll módunkban elszállítani.

Biológiailag lebomló, zöld hulladékot azon Ügyfeleinktől, akik érvényes hulladékgazdálkodási szerződéssel rendelkeznek, és nincs díjtartozásuk, az úrkúti úton lévő Hulladékudvarban mennyiségkorlátozással díjmentesen átvesszük.

Hulladékudvarunk hétfőtől péntekig 07:00 – 13:00 van nyitva.

Amennyiben nagy mennyiségű biológiailag lebomló hulladéka keletkezett, lehetőség van az elszállítás, ártalmatlanítás megoldására konténert rendelni.

Konténer megrendelésének menetéről a 06-88/212-588 telefonszámunkon kap bővebb információt. Biológiailag lebomló konténeres szállítás vállalási ára a főoldalon a Hasznos linkek - Díjak között megtalálható.

Minden ettől eltérő, közterületi elhelyezés illegális hulladéklerakásnak minősül, és szabálysértési eljárást von maga után.

Kérjük, kezeljék felelősen kerti hulladékukat, hogy élhető környezetet hagyjunk gyermekeinkre!


Együtt többet tehetünk környezetünk megóvásáért!